Fläderdröm med hallon

Glass och helst en cheesecake om vi vuxna får bestämma. Tyvärr fungerar det inte för en mjölkallergiker, har experimenterat fram en mjölkfri variant och resultatet blev över förväntan. 
 
Fläderdröm med hallon
 
Botten
  • 200 g digestivekex (använder alltid den bakad med olivolja)
  • 100 g mjölkfritt margarin

Fläderdröm

  • 3 dl alpro soyagrädde
  • 2 äggulor
  • 5 msk gelesocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1-1,5 dl koncentrerad fläder
Garnering
  • 2 dl hallon
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk socker
Gör så här:
  1. Smält margarinet. Krossa digestivekexen, och häll det smälta margarinet över kexen och blanda.
  2. Tryck ut kexblandningen i en springform ca 28 cm i diamater. Grädda på 175 grader, ca 10 minuter. Ställ svalt.
  3. Vispa soyagrädden hårt.
  4. Häll fläder, äggulor, vaniljsocker och gelesocker i en kastrull. Låt småputtra under omrörning i ca 3- 5 minuter. Ta från plattan och låt fläderblandningen svalna något under omrörning (blandningen stelnar rätt så fort).
  5. Vänd ner blandningen över grädden och rör om. Häll över kexbotten och ställ i frysen minst 4 h innan servering.
  6. Gör hallonsåsen. Häll hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och mosa sönder hallonen.
  7. Ställ svalt. Innan servering ringla såsen alt dra med en kniv för att få ett mönster över den frysta fläderdrömmen.
 
 

 

 

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0