Fläderdröm med hallon

- 200 g digestivekex (använder alltid den bakad med olivolja)
- 100 g mjölkfritt margarin
Fläderdröm
- 3 dl alpro soyagrädde
- 2 äggulor
- 5 msk gelesocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1-1,5 dl koncentrerad fläder
- 2 dl hallon
- 0,5 dl vatten
- 2 msk socker
- Smält margarinet. Krossa digestivekexen, och häll det smälta margarinet över kexen och blanda.
- Tryck ut kexblandningen i en springform ca 28 cm i diamater. Grädda på 175 grader, ca 10 minuter. Ställ svalt.
- Vispa soyagrädden hårt.
- Häll fläder, äggulor, vaniljsocker och gelesocker i en kastrull. Låt småputtra under omrörning i ca 3- 5 minuter. Ta från plattan och låt fläderblandningen svalna något under omrörning (blandningen stelnar rätt så fort).
- Vänd ner blandningen över grädden och rör om. Häll över kexbotten och ställ i frysen minst 4 h innan servering.
- Gör hallonsåsen. Häll hallon, vatten och socker i en kastrull. Låt koka upp och mosa sönder hallonen.
- Ställ svalt. Innan servering ringla såsen alt dra med en kniv för att få ett mönster över den frysta fläderdrömmen.
URL: http://starsinlife.blogg.se/
Åhh vad gott!! Å fin dessutom :)