Stubbe

Rulltårta med smak av vanilj och citron. Snabb enkel och god:)
 
Stubbe
 
Rulltårta
  • 3 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
 
Fyllning
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g cream jeezly (Astrid och Aporna)
  • 1 äggula
Garnering
  • 2 dl alpro soyavisp
  • rivet skal av en citron
  • hackad mandel
Gör så här:
  1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. 
  2. Klä en långpanna med bakplåtspapper. Bred ut smeten. Grädda i 5 minuter, 250 grader.
  3. Gör fyllningen. Vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Bred på rulltårtan och rulla ihop.
  4. Vispa soyavispen hårt och tillsätt det rivna citronskalet. Spritsa eller bred vispen på rulltårtan. Garnera med hackad mandel.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0