Supergott Morotsbröd

Detta brödet förbereds kvällen innan och gräddas sedan på morgon. Nybakat & enkelt bröd när det är som bäst!
 
Supergott Morotsröd
  • 50 g jäst
  • 6 dl kallt vatten
  • 2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 morötter
  • ca 1 liter vetemjöl
Gör så här:
  1. Smula jästen i en hushållsassistent. Häll på vatten, blanda tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt olja och salt.
  3. Riv morötter och häll ner. Tillsätt sedan vetemjöl och arbeta degen ett par minuter. Degen ska vara lite kletig.
  4. Klä två stycken brödformar med bakplåtspapper, klicka ut degen.
  5. Låt jäsa övertäckt i kylen över natten.
  6. Pensla brödet med lite vatten och strö över solrosfrö. Grädda på 225 grader i ca 30 minuter.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0