Äggfria munkar

Goda nygräddade munkar!
  • 10 g jäst
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 0,5 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
Fritering: 1 liter rapsolja
 
Garnering: Socker & Kanel
                 glasyr: florsocker +vatten
 
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet i en kastrull, tillsätt havremjölken och värm till 37 grader.
  3. Häll vätskan över jästen och rör ut.
  4. Tillsätt socker och sedan vetemjöl. Arbeta degen smidig.
  5. Låt jäsa övertäckt i 40 minuter.
  6. Kavla ut degen, ca 1/2 cm tjock. Stansa ut rundlar så stora som du själv önskar. Ta ut ett litet hål i mitten. Låt jäsa övertäckt, ca 30 minuter.
  7. Hetta upp olja i en vid kastrull. Fritera munkarna på båda sidorna, ca 30-40 sek på varje sida.
  8. Låt munkarna rinna av på lite hushållspapper, vänd dom när de fotfarande är varma i socker eller vad som önskas. Bara fantasin sätter gränser!
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0