Saftiga mjölkfria kanelbullar

Inget slår nybakade saftiga bullar! Liknande recept har jag använt tidigare, men jag har justerat detta litegrann.
 
Saftiga mjölkfria kanelbullar, 17 stycken (mycket stora) 
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl havremjölk
  • 3 dl planti creamy cooking
  • 50 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • ca 13 dl vetemjöl
Fyllning
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl rörsocker
  • 3 tsk kanel
  • 1,5 tsk vetemjöl
Garnering
  • uppvispat ägg med lite salt
  • sockerlag 1 dl vatten + 1dl socker
  • socker + kanel
Gör så här:
  1. Smält mjölkfritt margarin i en kastrull , tillsätt havremjölk och planti. Värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en hushållsassistent. Tillsätt degspadet, blanda tills jästen är upplöst.
  3. Tillsätt salt, socker och kanel.
  4. Häll ner mjölet i omgångar men spara lite till utbakningen. Arbeta degen smidig. Strö lite mjöl över degen. Täck med bakduk, låt jäsa till dubbel storlek.
  5. Gör fyllningen. Rör ihop mjölkfritt margarin, rörsocker och kanel till en slät smet. Rör därefter ner mjölet, detta gör att fyllnigen inte rinner ur så mycket vid gräddningen.
  6. När degen jäst färdigt, arbeta den för hand ett par minuter. Kavla ut till en rektangulär platta, kanske 4 mm tjock. Jag gjorde snurror denna gång. Vik degen dubbelt, korta sidorna mot varandra. Använd en pizzaskärare och ta ut remsor. Bredare remsor, större bullar. Tvinna degen runt två fingrar och fäst änden under bullen. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt, låt jäsa övertäckt till dubbel storlek.
  7. Pensla med uppvispat ägg med lite salt i. Saltet gör att det inte blir trådigt. Grädda på 200 grader, ca 10-12 minuter.
  8. Under tiden bullarna gräddas, gör sockerlagen. Koka upp vatten och socker tills kristallerna har smält.
  9. När bullarna är färdiggräddade pensla med sockerlagen direkt och strö över kanel och socker som är blandat.
 
 
Hannah Margreta
2016-10-03 @ 13:29:41
URL: http://hannischh.blogg.se/

Åh va gott med bullar!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0