Pariserbullar med hemkokt vaniljkräm

Kärt barn har många namn. Är själv uppväxt med pariserbullar en del säger mariabullar eller sockerbulle. Detta är i alla fall en klassiker som tilltalar de flesta.
Pariserbullar med hemkokt vaniljkräm 30-35 st
- 50 g jäst
- 200 g mjölkfritt margarin
- 2 dl oatly havremjölk
- 2 dl havregrädde (planti creamy cooking)
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- 1 krm hjortronsalt
- 1 ägg
- ca 13 dl vetemjöl
Fyllning vaniljkräm
- 1 dl havremjölk
- 3 dl havregrädde (planti creamy cooking)
- 4 msk socker
- 4 msk ljus maizena
- 4 äggulor
- 0,5 tsk vaniljpulver (jag vill ha mycket smak, smaka och testa er fram)
Gör så här:
- Smula ned jästen i en degbunke eller assistent.
- Smält margarinet i en kastrull och häll över havremjölken och havregrädden. Låt det bli fingervarmt.
- Häll margarinblandningen över jästen och rör om.
- Tillsätt socker, salt, hjortronsalt, ägg och största delen av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Strö över lite mjöl över degen och täck med bakduk. Låt vila 1,5-2 h.
- Gör under tiden vaniljkrämen. Häll upp alla ingredienser utom vaniljpulver i en kastrull. Vispa till en jämn smet.
- Värm på svag värme under ständig omrörning. Det får inte koka. När krämen tjocknat efter ca 10-15 minuter ta från värmen och rör ner vaniljpulver. Fortsätt vispa krämen ca 5 minuter. Ställ krämen svalt.
- Ta upp degen på bakbord. Jag brukar dela degen i jämnstora bollar, fick ut ca 30-35 st. Kavla därefter ut bollarna och lägg på en klick vaniljkräm. Nyp ihop kanterna och lägg bullen med den sidan nedåt i en aluminiumform. Låt jäsa övertäckt ca 20 minuter. Grädda i 225 grader ca 8 minuter. Innan servering pensla med smält margarin och doppa i strösocker.
URL: http://matildaberlin.blogg.se/
Men jösses vad gott det ser ut!