Triple gâteau au chocolat

Denna tårta kom till efter att vi varit Frankrike och ätit den smarrigaste tårtan någonsin. Alla kunde tyvärr inte få njuta av denna så självklart måste en mjölkfri göras. Min variant blev även glutenfri. Tårtan hamnar på topp 3 av recepten här (av hela familjen)! 
 
Triple gâteau au chocolate, 8 personer
 
Botten
  • 50 g mjölkfri choklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 0,5 dl maizena majstärkelse

Fyllning 1 Mörk chokladmousse

  • 2 dl alpro soyavisp
  • 1 äggula
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl planti creeamy cooking
  • 200 g mjölkfri chokkd
Fyllning 2 Vit chokladmousse
  • 2 dl alpro soyavisp
  • 1 äggula
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl planti creamy cookng
  • 160 g vit choklad från ichoc
Fyllning 3 Wiernernougat mousse
  • 2 dl alpro soyavisp
  • 1 äggula
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl planti creamy cooking
  • 100 g Fazer wienernougat
Gör så här:
  1. Gör botten. Smält chokladen över ett vattenbad
  2. Vispa margarin och socker pösigt. Tillsätt ägget och rör om.
  3. Vänd ner den smälta chokladen och till sist maizenan.
  4. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 25cm¤25 cm. Tänk på att formen senare måste rymma 3 lager med mousse på höjden. Grädda på 175 grader ca 13-15 minuter. Låt svalna.
  5. Gör fyllningarna. Går alldeles utmärkt att lägga ihop ingredienserna till alla tre fyllningarna och dela på 3 innan chokladen tillsätts.
  6. Vispa alpro soyavisp hårt, ställ svalt.
  7. Vispa äggulor och socker pösigt i en kastrull. Värm ett par minuter under ständig vispning. Tillsätt planti och sjud ett par minuter under omrörning. Ta från värmen och häll äggsmeten i 3 olika skålar. Fördela de olika chokladsorterna i skålarna och rör tills chokladen smält. Låt svalna.
  8. Fördela soyavispen jämnt i de tre skålarna och vispa därefter fluffigt. Ställ kylskåpskallt en stund.
  9. Bred chokladmoussen över den svalna botten, ställ svalt en stund och gör därefter likadant med den vita chokladmoussen och tills sist med wiernougat moussen.
  10. Låt tårtan stå i frysen ett par timmar och ta fram 30 minuter innan servering.
  11. Garnera efter tycke och smak.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0