Leilas tortano

Detta bröd är så gott, ett bröd som fylls med massa läckerheter. Serveras som tilltugg eller som en lunch. Går att variera i oändligheter.
Leilas tortano
- 15 g jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 2,5 dl durumvetemjöl
- 4 dl vetemjöl
- 1 hg valfri skinka
- oliver
- timjan
Gör så här:
- Smula jästen i en degbunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
- Blanda i durumvetemjöl och vetemjöl. Arbeta tills degen blir elastisk.
- Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
- Tryck ut degen till en rektangulär platta.
- Lägg på skinkan, oliver och strö över timjan.
- Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop till en rulle. Forma till en krans
- Lägg på bakpappersklädd plåt och jäs övertäckt i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in plåten och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i ca 20 minuter.
