Fake Banoffee pie

Denna söta efterrätt görs med kondenserad mjölk och vispgrädde. Har gjort en variant med kolasås och marängtäcke istället. Blev inte så dumt!
Fake Banoffee pie
- 400 g oliv digestivekex (finns många märken av digestivekex som innehåller mjölk)
- 125 g mjölkfritt margarin
- 2 st bananer
Kolasås
- 1 dl socker
- 0,5 dl planti creamy cooking (havregrädde)
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 50 g mjölkfritt margarin
Marängtäcke
- 2 äggvitor
- 1,5 dl socker
Gör så här:
- Krossa digestivekexen med mortel eller mixer.
- Smält margarinet och blanda ihop med digestive.
- Tryck ut kexblandningen i en springform ca 24 cm i diameter. Viktigt att trycka till ordentligt så att den blir kompakt.
- Grädda i ca 8-10 minuter på 175 grader. Ställ svalt.
- Gör kolasåsen. Häll alla ingredienser i en kastrull och småkoka under omrörning ca 10-15 minuter. Låt svalna.
- Gör marängtäcke. Vispa äggvitor till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa ytterligare 1 min.
- Nu är det dags att sätta ihop pajen. Skiva bananerna. Lägg på kexbotten. Häll över kolasåsen. Klicka över marängen.
- Bränn marängen eller grädda i ugnen i några minuter.

URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!