Moussetårta med browniebotten

Moussetårta med browniebotten
Browniebotten
- 100 g mjölkfri choklad
- 250 g mjölkfritt margarin
- 3,5 dl socker
- 3 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
Mousse
- 2,5 dl alpro soyagrädde
- 100 g mjölkfri choklad
- 1 ägggula
- 0,5 dl havregrädde
- 0,5 dl socker
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen och rör i choklad och socker. Låt svalna.
- Tillsätt äggen och blanda väl. Rör ner mjölet.
- Häll smeten i smord och bröad springform ca 26 cm i diameter.
- Grädda i 175 grader i ca 25- 30 minuter. Låt svalna.
- Gör moussen. Vispa äggula och sockret.
- Koka upp havregrädden och tillsätt därefter äggsmeten under ständig omrörning. Sjud smeten tills den tjocknar något, får ej kokas. Ta från värmen och tillsätt choklad och blanda väl.
- Låt smeten svalna tillsätt sedan den vispade grädden. Blanda.
- Häll moussen över den svalna browniebotten. Ställ i frysen minst 4 h.

URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Gott!