Moussetårta med browniebotten

 
Moussetårta med browniebotten

Browniebotten

  • 100 g mjölkfri choklad
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 3,5 dl socker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
Mousse
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 100 g mjölkfri choklad
  • 1 ägggula
  • 0,5 dl havregrädde
  • 0,5 dl socker
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen och rör i choklad och socker. Låt svalna.
  2. Tillsätt äggen och blanda väl. Rör ner mjölet.
  3. Häll smeten i smord och bröad springform ca 26 cm i diameter.
  4. Grädda i 175 grader i ca 25- 30 minuter. Låt svalna.
  5. Gör moussen. Vispa äggula och sockret.
  6. Koka upp havregrädden och tillsätt därefter äggsmeten under ständig omrörning. Sjud smeten tills den tjocknar något, får ej kokas. Ta från värmen och tillsätt choklad och blanda väl.
  7. Låt smeten svalna tillsätt sedan den vispade grädden. Blanda.
  8. Häll moussen över den svalna browniebotten. Ställ i frysen minst 4 h.
 
ɑ n n i k ɑ
2015-03-25 @ 17:35:32
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Gott!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0