Leilas Peanut butter swirl brownies

 
Denna brownie kommer från Leila, här har jag inte ändrat så mycket i originalreceptet. Jag har haft i mindre ägg, mer sirap och bytt ut jornötter mot cashewnötter och inte lika mycket salt.
 
Leilas peanut butter swirl brownies 
  • 400 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 dl kakao
  • 1,5 dl sirap
  • 1 nypa flingsalt
  • 6 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
Jordnötskräm
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 1 burk (340g) jordnötssmör
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl naturella cashewnötter
Gör så här:
  1. Vispa margarin, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  2. Rör ner kakao, sirap och salt.
  3. Rör i ett ägg i sänder därefter mjölet.
  4. Bred ut browniesmeten på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Gör därefter jordnötskrämen. Smält margarinet och vispa ihop det med florsocker, jordnötssmör, flingsalt och vaniljsocker. Låt krämen svalna.
  6. Ringla jordnötskrämen över browniesmeten. Marmorera smeten genom att dra en kniv ringlande genom hela kakan. Strö därefter över cashewnötterna.
  7. Grädda kakan i 175 grader i ca 30 minuter. Min kaka blir med dessa ändringar något kladdigare i konsistensen än originalreceptet.
  8. Låt kakan svalna och skär i bitar.
 
 

.

 
ɑ n n i k ɑ
2015-03-07 @ 21:40:10
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Gott!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0