Fudgetårta à la påsk

 
Fudgetårta à la påsk
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Glasyr

  • 2 dl havregrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 mjölkfri apelsinchoklad
  • 100 g mjölkfritt margarin
 
Gör så här:

1.      Smält margarinet.

2.      Rör ihop socker, ägg och det smälta margarinet.

3.      Blanda ihop de torra ingredienser tillsätt därefter margarinblandningen. Rör smeten jämn.

4.      Bröa en springform 29 cm i diameter och bred ut smeten. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

5.      Gör glasyren. Blanda alla ingredienser utom margarinet i en kastrull. Låt massan småkoka under lite omrörning tills den tjocknar ca 10-15 minuter.

6.      Tag från värmen och blanda ner det kalla margarinet i bitar.

7.      Bred glasyren över tårtan. Ställ tårtan kallt att stelna innan servering.

 

 

ɑ n n i k ɑ
2015-03-20 @ 16:29:31
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Gott!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0