Belgiska våfflor

Supergoda belgiska våfflor, recept av Leila.
 
Belgiska våfflor ca 10 stycken
  • 4 ägg
  • 250 g mjölkfritt margarin
  • 2,5 dl planti creamy cooking 
  • 2,5 dl havremjölk
  • 4 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • ca 12,5  dl vetemjöl
  •  mjölkfritt margarin till gräddning

Gör så här:

  1. Separera äggulorna från vitorna.
  2. Smält margarinet, tillsätt havregrädden, havremjölken och vatten. Värm till 37 grader.
  3. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
  4. Tillsätt äggulor, salt, socker, vaniljsocker och vetemjöl, rör till en slät smet.
  5. Vispa äggvitorna, vänd försiktigt ner det i smeten. Låt smeten vila ca 20 minuter.
  6. Värm det belgiska våffeljärnet, pensla med margarinet och grädda våfflorna i ca 3-5 minuter.

Gott med färska bär! 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0