Citronpaj med maräng

 

Ljuvligt god paj som kommer göra succé!

 
Citronpaj med maräng ca 6-8 bitar
 
Botten
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl

Citronkräm

  • 3 äggulor
  • rivet skal från en citron och saft från två citroner
  • 1,5 dl socker
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 msk potatismjöl

 Maräng

  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker

Gör så här:

  1. Arbeta ihop mjöl, vaniljsocker och margarinet till en deg . Låt den vila kallt i ca 1 h.
  2. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader i 10-12 min.
  3. Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull. Värm på medelvärme under ständig vispning till den sjuder och blir tjock. Får inte kokas. Ta från värmen och låt svalna.
  4. Häll krämen i pajskalet.
  5. Vispa äggvitorna hårt och blanda ner sockret och vispa ytterligare någon minut. Spritsa eller klicka ut marängen över pajen och grädda ytterligare 10-15 min tills marängen fått fin färg.

Gott med oatly vaniljglass.

 

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0