Citronpaj med maräng

Ljuvligt god paj som kommer göra succé!
Citronpaj med maräng ca 6-8 bitar
Botten
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
Citronkräm
- 3 äggulor
- rivet skal från en citron och saft från två citroner
- 1,5 dl socker
- 50 g mjölkfritt margarin
- 0,5 msk potatismjöl
Maräng
- 3 äggvitor
- 1 dl socker
Gör så här:
- Arbeta ihop mjöl, vaniljsocker och margarinet till en deg . Låt den vila kallt i ca 1 h.
- Tryck ut degen i en pajform och förgrädda i 200 grader i 10-12 min.
- Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull. Värm på medelvärme under ständig vispning till den sjuder och blir tjock. Får inte kokas. Ta från värmen och låt svalna.
- Häll krämen i pajskalet.
- Vispa äggvitorna hårt och blanda ner sockret och vispa ytterligare någon minut. Spritsa eller klicka ut marängen över pajen och grädda ytterligare 10-15 min tills marängen fått fin färg.
Gott med oatly vaniljglass.