Chokladpaj med havrebotten

 

Gillar du choklad rekommenderas denna chokladpaj! Botten till pajen kan du variera. Jag hade havrerutor som bas men det finns fler varianter efter tycke och smak.

Botten Havrerutor

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 msk sirap
  • !,5 msk Carlshamn Gott i Maten (matlagningsgrädde, havrebaserad)

1.    Smält margarinet. Blanda ihop övriga ingredienser med det smälta margarinet.

2.    Klä en form 20¤20 cm med bakplåtspapper. Bred ut smeten och grädda i ca 12 min i 200 grader.

 

Chokladpaj

Smält 50 g margarin, smula sönder havrerutorna och rör ihop med margarinet. Tryck ut i en form med avtagbara kanter cirka 24 cm. Placera formen i kylen medan du gör chokladen.

 

Chokladkräm

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl Carlshamn Gott i Maten (matlagningsgrädde, havrebaserad)
  • 2 msk kakao
  • 1 dl sirap

Chokladtryffel

  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl Alpro Soya grädde
  • 1 dl sirap
  • 100 g valfri smaksatt choklad + 100 g mörk choklad

 Gör så här med chokladkrämen:

1.    Rör ihop socker, sirap, matlagningsgrädde & kakao i en kastrull. 

2.    Småkoka i 10 minuter.

3.    Dra bort kastrullen från värmen, och rör ner margarinet. Häll chokladkrämen över pajskalet och ställ åter kallt.

 

Gör så här med chokladtryffeln:.

1.    Rör ihop grädde, sirap och socker i en kastrull. 

2.    Småkoka i 10 minuter.

3.    Dra bort kastrullen från värmen, och rör ner margarinet och de båda hackade chokladsorterna.

4.    Rör tills smeten är slät.

5.    Häll tryffeln över chokladkrämen och ställ kallt i minst 4 timmar.

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0