Ljusa frallor

Snabba och goda frallor. Receptet kommer från Leila.
Ljusa frallor
  • 30 g färsk jäst
  • 6 dl ljummet vatten
  • 4 msk olovolja
  • 2 msk honung
  • 2 tsk flingsalt
  • 5 dl durumvetemjöl
  • 8 dl vetemjöl
Gör så här:
  1. Smula jästen i en degbunke och lös upp den i vatten, olivolja, honung och flingsalt.
  2. Blanda i durumvete, tillsätt sedan vetemjöl och blanda till en elastisk deg.
  3. Jäs degen i bunken under bakduk, till dubbel storlek.
  4. Forma till små bollar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30  minuter.
  5. Grädda på 200 grader, ca 20-25 minuter.



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0