Leila Lindholms Focaccia

Leilas focaccia
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7-8 dl vetemjöl special
Garnering: Oliver, soltorkade tomater, flingsalt, oregano och olivolja.
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, olivolja, honung och flingsalt. Vispas noga.
- Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen i ca 5 minuter..
- Jäs degen under bakduk till dubbel storlek.
- Dela degen i två delar. Forma till två bollar och platta ut tills de är ca 1-2 cm tjocka.
- Jäs till dubbel storlek under bakduk.
- Sätt fingrarna i degen så att det formas hål. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och oregano. Tryck i oliver och soltorkade tomater.
- Grädda bröden på 225 grader ca 10 minuter.