Leila Lindholms Focaccia

 Leilas focaccia
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 7-8 dl vetemjöl special
Garnering: Oliver, soltorkade tomater, flingsalt, oregano och olivolja.
 
Gör så här:
  1. Smula jästen i en bunke, tillsätt vatten, olivolja, honung och flingsalt. Vispas noga.
  2. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen i ca 5 minuter..
  3. Jäs degen under bakduk till dubbel storlek.
  4. Dela degen i två delar. Forma till två bollar och platta ut tills de är ca 1-2 cm tjocka.
  5. Jäs till dubbel storlek under bakduk.
  6. Sätt fingrarna i degen så att det formas hål. Ringla över olivolja och strö över flingsalt och oregano. Tryck i oliver och soltorkade tomater.
  7. Grädda bröden på 225 grader ca 10 minuter.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0