Påsktårta med maräng och mockakräm

Påsktårta med maräng och mockakräm
Maräng
7 äggvitor
4,5 dl socker
0,5 tsk salt
Mockakräm
2 äggulor
1 msk kaffe
1 dl ljust muscuvadosocker
0,5 msk vaniljsocker
1 tsk vatten
150 g mjölkfritt margarin
Limecurdtopping
2 dl alpro soyavisp
0,5 dl limecurd (finns färdig att köpa kolla innehållsförteckningen, vissa innehåller mjölk)
Gör så här:
Börja med marängen. Vispa alla ingredienser i en bunke över ett vattenbad. Sockerkristallerna ska smälta och det ska bli en fluffig massa. Häll därefter över i annan bunke och vispa tills marängen svalnat.
Önskas chokladmaräng, smält 100 g över ett vattenbad. Rör försiktigt ner i marängen och bred/klicka därefter ut på en bakpappersklädd plåt. Grädda på 150 grader, ca 1h. Låt svalna.
Gör mockakrämen. Häll alla ingredienser utom margarinet i en bunke, och värm över ett vattenbad under ständig vispning. Vispa tills krämen har tjocknat. Ta från värmen och lägg i margarinet. Rör tills allt smält. Ställ i kylen.
Vispa soyavisp hårt och häll i limecurd. Vispa tills allt blandats ordentligt.
Sätt ihop tårtan. Bred/klicka ut mockakrämen över marängen. Toppa med ett lager av limecurd, garnera med påskägg.