Alicia Tårta

Klart att vår nyaste tillskott i familjen ska firas med en egen tårta. En tårta med kokosbotten och krämig chokladmousse.
Alicia Tårta
Kokosbotten
- 75 g mjölkfritt margarin
- 2 dl socker
- 200 g kokos
- 3 ägg
Chokladmousse
- 2,5 dl alpro soyavisp
- 1 lime
- 2 äggulor
- 0,5 dl gelésocker multi
- 100 g mjölkfri choklad
- 5 stycken nötcreme á 18g (kan innehålla spår av mjölk)
Gör så här:
- Börja med botten. Smält margarinet och ta från plattan. Tillsätt socker och kokos. Blanda väl.
- Vispa ner äggen. Häll smeten i en bakpappersklädd springform ca 20 cm i diameter.
- Grädda på 175 grader, 20-25 minuter. Låt kallna.
- Gör moussen. Vispa soyavispen hårt.
- Tryck ur saften från en lime i en kastrull. Tillsätt äggulor och gelésocker. Värm på svag under ständig vispning ca 3-5 minuter. Ta från plattan och tillsätt chokladen och nötcreme. Rör till en slät kräm.
- Vispa ihop soyavisp med chokladkämen. Häll därefter över koksbotten. Ställ kylskåpskallt över natten alternativ i frysen för snabbare förtäring.
- Serveras direkt om den stått i kylskåpet.