Mjölkfri Budapesttårta

Budapestrulle som blev en tårta. Snabb att göra och går åt lika snabbt. Solklar favorit i detta hushåll!
Mjölkfri Budapesttårta
- 5 äggvitor + 1 dl socker
- 2 dl hasselnötmjöl
- 0,5 dl maizena
- 1 dl socker
- 2,5 dl alpro soyavisp
- 0,5 dl lemoncurd
- 1 burk mandariner i sockerlag
Garnering: Smält mjölkfri choklad
Gör så här:
- Vispa äggvitor fast och tillsätt lite i taget av sockret, vispa till en fast maräng.
- Blanda hasselnötsmjöl, maizena och socker i en bunke.
- Sikta därefter ner mjölblandningen, blanda försiktigt.
- Bred ut smeten i två cirklar på bakpappersklädd plåt.
- Grädda på 175 grader i 20 min, lufta ugnen ett par sekunder och baka ytterligare 2 minuter.
- Låt bottnarna svalna.
- Vispa soya hårt och blanda därefter i lemoncurd, vispa igen.
- Bred soyavisp på botten och lägg mandariner ovanpå. Lägg på sista botten och ringla smält choklad ovanpå, garnera med mer soyavisp om så önskas.

