Äppelkladdkaka

Receptet kommer från recepten.se, lite småjusteringar är gjorda. Så god, perfekt i äppeltider!
Äppelkladdkaka
- 100 g mjölkfritt margarin
- 2 ägg
- 1,5 dl socker
- 2 msk ljus sirap
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 msk råsocker
Äppelkompott
- 5-6 äpplen
- 50 g mjölkfritt margarin
- 0,5 msk kanel
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull och ta bort från värmen.
- Tillsätt äggen, socker, sirap och vaniljsocker. Vispa till en jämn smet.
- Häll ner vetemjölet, blanda väl.
- Häll smeten i en smord form ca 24 cm i diameter.
- Gör äppelkompotten. Skala äpplena och skär i bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med margarin och kanel. Sjud så att äpplena mjuknar.
- Fördela äpplena över smeten och strö därefter råsocker över kakan.
- Grädda på 175 grader ca 20 minuter.