Kokosmums

Snabba och lättgjorda kokosmums/gräddbullar. Mjölkfri och glutenfri. Receptet till dessa har jag hittat på recepten.se. Är inte så förtjust i gelatinpulver så någon gång kommer jag göra kokosmums med ett vegetabiliskt gelésocker. Går bra att frysa dessa.
Kokosmums
- 1 äggvita
- 4,5 dl socker
- 0,75 dl florsocker
- 1,5 dl kallt vatten
- 1,5 dl kokhett vatten
- 1,5 msk gelatinpulver
- garnering kokos med några droppar gul karamellfärg
Gör så här:
- Häll socker, florsocker och äggvita och det kalla vattnet i en bunke. Använd gärna en assistent då smeten ska vispas länge. Blanda lite lätt.
- Rör ut gelatinpulvret i det kokheta vattnet. Får inte vara några klumpar.
- Tillsätt gelatinblandningen till sockerblandningen.
- Vispa i ca 25 minuter. Smeten ska vara fast och fluffig
- Häll lite av den färgade kokosen i en form ca 30*30 cm. Klicka ut smeten och täck med nästan resten av kokosen.
- Låt smeten stå kallt ca 3 timmar tills den stelnat. Skär i önskade rutor. Doppa snittytorna i kokos så att hela bitarna blir täckta. Förvaras svalt, går bra att frysa.