Chocolate cinnamon buns

Fick en massa glasyr över från en tårta. Testade det som fyllning i bullar och det gick hem!
Chocolate cinnamon buns
- 150 g mjölkfritt margarin
- 3 dl havremjölk
- 2 dl planti creamy cooking (havregrädde)
- 50 g jäst
- 1/2 tsk salt
- 1 dl socker
- 1,5 tsk kanel
- ca 13 dl vetemjöl
Chokladfyllning
- 2,5 dl alpro soyagrädde
- 6 äggulor
- 1/2 dl socker
- 200 g mjölkfri choklad
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1 msk vaniljsocker
Gör så här:
- Börja med chokladfyllningen. Vispa äggulor, socker och grädde i en kastrull. Värm på svag värme under ständig vispning. Smeten ska tjockna.
- Ta kastrullen från värmen och tillsätt choklad, margarin och vaniljsocker. Rör smeten slät.
- När smeten har svalnat, vispa den fluffig. Ställ i kylskåp.
- Gör bulldegen. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt havremjölken och havregrädden. Värm till 37 grader.
- Lös jästen i en degbunke och tillsätt margarinblandningen under omrörning.
- Rör därefter ner salt, socker, kanel och nästan all vetemjöl, spara 2 dl till utbakningen. Arbeta degen smidig. Täck med bakduk och jäs till dubbel storlek.
- Stjälp upp degen på bakbord och arbeta den smidig.
- Dela degen i två delar. Kavla ut till en rektangulär platta. Bred på chokladfyllningen. Rulla samman degen och skär i jämnstora bitar. Lägg i bullformar. Låt jäsa under bakduk ca 30-45 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg, strö på rörsocker och hackad flagad mandel. Grädda på 200 grader ca 10 minuter.
