Knäckig äppelpaj med smak av kanel

Supergod äppelpaj med ett tjockt knäckigt täcke!
Knäckig äppelpaj med kanel, ca 6-8 bitar
Täcke:
- 300 g mjölkfritt margarin
- 4 dl vetemjöl
- 2,5 dl socker
- 1 dl havregryn
- 1 msk vaniljsocker
Fyllning
- 10-12 äpple
- 150 g mjölkfritt margarin
- 0,5-1 msk kanel
- Blanda ihop alla ingredienser till täcket i en matberedare till en stor degklump.
- Skala och skär äpplena i klyftor. Lägg i en kastrull. Häll över kanel och klicka i margarinet under tiden äpplena sjuder på svag värme. Rör under tiden. När äpplena mjuknat ta från värmen.
- Lägg äppelblandningen i en form ca 29 cm. Tryck ut degen så att det täcker äpplena.
- Grädda i 225 grader i ca 30 minuter. Pajen blir som godast om den får svalna. Servera med oatly vaniljglass eller soya grädde.
