Chocolate-caramel pie

 Detta är ett recept från tidningen hembakat som jag ändrat lite i. Mäktig och underbart god, en liten bit räcker
 
Chocolate- caramel pie
 

Pajdeg

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3/4 dl kakao
  • 3/4 dl socker
  • 110 g mjölkfritt margarin
  • ca 1-2 vatten
Kolasås med jordnötter
  • 3 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 2,5 dl alpro soyavisp
  • 2 tsk kakao
  • 70 g mjölkfritt margarin
  • 175 g saltade jordnötter
Ganache
  • 150 g mjölkfri choklad
  • 1 dl soyavisp
Gör så här:
  1. Blanda ihop ingredienserna till pajdegen i en matberedare.
  2. Kavla ut degen och lägg i en pajform. Grädda botten i ca 25 minuter på 175 grader. Låt svalna.
  3. Gör kolasåsen. Koka socker och vatten, tillsätt soyavisp och kakao. Låt blandningen småkoka till 120 grader. Ta från värmen och tillsätt margarin och sedan jordnötterna. Blanda väl.
  4. Häll kolasåsen över pajbottnen när den kallnat. Låt stelna i frysen minst 1 timme.
  5. Gör ganache. Smält choklad över vattenbad och rör ner soyavisp därefter. Rör till en slät chokladsmet.
  6. Häll ganachen över kolasåsen och ställ åter in i frysen. Ta fram ca 15 minuter innan servering, och stjälp upp på serveringsfat.  Kolasåsen ska vara något rinnig.
 
 
Caroline
2017-03-10 @ 17:00:28
URL: http://ironheart.blogg.se

Så gott det ser ut. :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0