Smarrig Bountykaka

Choklad och kokos gifter sig fint. Godare än godiset Bounty är dessa kakor. Ursprungsrecept från tidningen Hembakat.
 
Smarrig Bountykaka
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 msk kakao
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl vatten
Kokoskräm
  • 200 g mjökfritt margarin
  • 4 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 200 g riven kokos
  • 1 krm vaniljpulver
Garnering: 200 g mjölkfri choklad, 0,5 msk olja
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet, tillsätt vatten och koka upp. Ta från värmen.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao, rör ner i äggblandningen.
  4. Tillsätt margarinblandningen och rör ihop väl.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form ca 30¤20 cm.
  6. Grädda ca 20 minuter, 175 grader.
  7. Låt svalna.
  8. Gör kokoskrämen. Smält margarinet i en kastrull, ta från värmen och vispa ner ägg, kokos och vaniljpulver.
  9. Bred krämen över den svalna kakan. Sätt in i frysen ett par timmar.
  10. Smält choklad över ett vattenbad, tillsätt olja och rör om.
  11. Bred chokladen över den kalla kakan, skär i önskade bitar.
  12. Förvaras i kylen och går utmärkt att frysa.
 
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0