Chokladrutor med kräm

 Chokladrutor med kräm

Botten

  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 5,5 dl socker
  • 300 g mjölkfritt margarin
  • 3 dl kokande vatten
  • 4 ägg
Kräm
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 5 dl florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
Topping
  • 100-150 g mjölkfri choklad
 
Gör så här:
  1. Blanda ihop alla torra ingredienser till botten. Tillsätt därefter mjölkfritt margarin och vatten. Blanda väl.
  2. Tillsätt äggen och blanda till en jämn smet.
  3. Klä en långpanna med bakplåtspapper och bred därefter ut smeten. Grädda i ca 20 minuter, 200 grader. Låt svalna.
  4. Gör krämen, vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm. Bred över kakan och ställ in i frysen.
  5. Smält chokladen över ett vattenbad.
  6. Ta fram kakan från frysen, viktigt att krämen är fast och kall. Bred försiktigt chokladen jämnt över kakan. Ställ kylskåpskallt. Dela därefter i önskade bitar



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0