Nötkladdis

Ibland vill man bara ha choklad! Denna efterrätt slänger man ihop i ett nafs.
 
Nötkladdis 5 st
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 3 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
Topping: 150 g mjölkfri choklad, 1-1,5 dl nötter och bär. Har använt cashewnötter, mandel, hasselnötter, russin och tranbär.
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet i en kastrull.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Blanda ner resten av ingredienserna i äggblandningen.
  4. Smörj och bröa småformer alt en springform ca 22 cm i diameter.
  5. Grädda i ca 10 minuter, 175 grader.
  6. Hacka nötter, russin, tranbär fint.
  7. Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner nötter och bär. Fördela över kladdkakan.
 
 
 
Joanna-Livet med Asperger syndrom och kronisk smärta

mumms




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0