Nötkladdis
Ibland vill man bara ha choklad! Denna efterrätt slänger man ihop i ett nafs.
Nötkladdis 5 st
- 100 g mjölkfritt margarin
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
Topping: 150 g mjölkfri choklad, 1-1,5 dl nötter och bär. Har använt cashewnötter, mandel, hasselnötter, russin och tranbär.
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda ner resten av ingredienserna i äggblandningen.
- Smörj och bröa småformer alt en springform ca 22 cm i diameter.
- Grädda i ca 10 minuter, 175 grader.
- Hacka nötter, russin, tranbär fint.
- Smält chokladen över ett vattenbad och rör ner nötter och bär. Fördela över kladdkakan.
URL: http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
mumms