Goda semlor
Dessa semlor är relativt snabba att göra. Godast dagsfärska. Har lagt i lite lemoncurd i grädden för att trolla bort sojasmaken, mycket goda!
Goda semlor 8 stycken
- 25 g jäst för söta degar
- 1 dl havremjölk
- 0,5 dl havregrädde (planti creamy cooking)
- 1 ägg
- ca 6 dl vetemjöl
- 0,5 dl socker
- 1 tsk kardemumma
- nypa salt
- 100 g rumstempererat mjölkfritt margarin
Fyllning:
- 100 g mandelmassa
- inkråmet från bullarna
- 0,5 dl florsocker
- nypa kardemumma
- en skvätt alpro sojagrädde
Grädde:
- 2,5 dl alpro soyagrädde
- 0,5 dl lemoncurd
- 0,5 krm vaniljpulver
Gör så här:
- Smula jästen i en assistent, tillsätt den kylskåpskalla mjölken och havregrädden. Arbeta väl.
- Tillsätt ägg, vetemjöl, socker, kardemumma och salt. Arbeta degen i ca 5 minuter.
- Tillsätt margarinet skuret i små bitar. Arbeta degen i 10 minuter.
- Jäs övertäckt i ca 15 minuter.
- Forma degen till jämnstora bollar och lägg på bakplåtspapper. Jäs övertäckt i ca 1 h.
- Grädda 8-10 minuter, 225 grader. Låt bullarna svalna på galler.
- Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Gröp ur lite av bullarnas innanmäte. Blanda med mandelmassan, tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör till en jämn och fin smet.
- Vispa soyagrädden hårt. Tillsätt lemoncurd och vaniljpulver. Vispa 1 minut.
- Skär önskat lock på bullarna. Klicka ner fyllningen i bullarna. Spritsa grädden över, lägg på locket och pudra lite florsocker över.
URL: http://merakibeauty.se
åh mummss :)