Goda semlor

Dessa semlor är relativt snabba att göra. Godast dagsfärska. Har lagt i lite lemoncurd i grädden för att trolla bort sojasmaken, mycket goda!
 
Goda semlor 8 stycken
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 dl havremjölk
  • 0,5 dl havregrädde (planti creamy cooking)
  • 1 ägg
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 0,5 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • nypa salt
  • 100 g rumstempererat mjölkfritt margarin
Fyllning:
  • 100 g mandelmassa
  • inkråmet från bullarna
  • 0,5 dl florsocker
  • nypa kardemumma
  • en skvätt alpro sojagrädde
Grädde:
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 0,5 dl lemoncurd
  • 0,5 krm vaniljpulver
Gör så här:
  1. Smula jästen i en assistent, tillsätt den kylskåpskalla mjölken och havregrädden. Arbeta väl.
  2. Tillsätt ägg, vetemjöl, socker, kardemumma och salt. Arbeta  degen i ca 5 minuter.
  3. Tillsätt margarinet skuret i små bitar. Arbeta degen i 10 minuter.
  4. Jäs övertäckt i ca 15 minuter.
  5. Forma degen till jämnstora bollar och lägg på bakplåtspapper. Jäs övertäckt i ca 1 h.
  6. Grädda 8-10 minuter, 225 grader. Låt bullarna svalna på galler.
  7. Gör fyllningen. Riv mandelmassan fint. Gröp ur lite av bullarnas innanmäte. Blanda med mandelmassan, tillsätt sedan övriga ingredienser. Rör till en jämn och fin smet.
  8. Vispa soyagrädden hårt. Tillsätt lemoncurd och vaniljpulver. Vispa 1 minut.
  9. Skär önskat lock på bullarna. Klicka ner fyllningen i bullarna. Spritsa grädden över, lägg på locket och pudra lite florsocker över.
 
Emma -Merakibeauty.se
2016-02-09 @ 14:55:25
URL: http://merakibeauty.se

åh mummss :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0