Dairy-free chocolate cheesecake

Varit på Espressohouse och ätit en riktigt god cheesecake med smak av choklad och hasselnöt. Det fick bli dagens projekt att få fram en mjölkfri variant.
Är så nöjd med det vegetabiliska ostalternativet från Astrid och Aporna. Mycket god blev den i alla fall.
 
Dairy-free chocolate cheesecake
 

Brownie

  •  För recept klicka HÄR
Topping
  • 2,5 dl alpro soyagrädde
  • 0,5 dl gelésocker multi
  • 80 g white nougatcrisp från i choc
  • 1 msk raw kakaopulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 gram cream jeezly
  • 50 gram rostade hackade hasselnötter
  • 50 gram rostade hackade mandlar
Gör så här:
  1. Följ receptet till brownie men grädda i en smord och bröad springform 24 cm i diameter. Grädda i ca 18 minuter. Låt svalna i formen.
  2. Koka upp soyagrädde och gelésocker, ta från värmen.
  3. Bryt ner chokladen och rör det hela slätt.
  4. Rör ner kakaopulver och vaniljsocker. Låt smeten svalna.
  5. Rör ner cream jeezly. Vispa därefter fluffigt. Häll smeten över browniebotten och toppa med rostade nötter och mandlar. Ställ i frysen minst 2 h. Ta fram 20 minuter innan servering.
 

 

 
 
 
Emmy
2016-04-10 @ 18:23:55
URL: http://emmyis.blogg.se

Mums, ser såå god ut! :))

Svar: Ja det är den😋
Anna

Emma
2016-04-11 @ 16:26:01
URL: http://punkten.nu

Den här såg riktigt god ut!! :)

Svar: Ja den blev väldigt god, så den rekommenderar jag starkt:)
Anna




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0