Leilas tortano

Detta bröd är så gott, ett bröd som fylls med massa läckerheter. Serveras som tilltugg eller som en lunch. Går att variera i oändligheter.
Leilas tortano
  • 15 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk flingsalt
  • 2,5 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 hg valfri skinka
  • oliver
  • timjan

Gör så här:

  1. Smula jästen i en degbunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt.
  2. Blanda i durumvetemjöl och vetemjöl. Arbeta tills degen blir elastisk.
  3. Jäs degen övertäckt ca 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangulär platta.
  5. Lägg på skinkan, oliver och strö över timjan.
  6. Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop till en rulle. Forma till en krans
  7. Lägg på bakpappersklädd plåt och jäs övertäckt i ca 30 minuter.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Ställ in plåten och sänk värmen till 200 grader. Grädda brödet i ca 20 minuter.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0