Häxfingrar

 Häxfingrar
  • 1 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl vetemjöl
  • Garnering: Kakao, rostade pumpakärnor

Gör så här:

  1. Blanda socker, vaniljsocker, florsocker och ägg (förutom vitan från ett ägg) i en assistent.
  2. Blanda ner margarinet och tillsätt vetemjölet. Ska bli en jämn och fin deg.
  3. Låt degen vila i en påse i kylskåpet 1 h.
  4. Rulla degen till långa fingrar och skär lite skåror här och var. Använd pumpakärnor som nagel. Pensla fingrarna med den överblivna äggvitan.
  5. Grädda fingrarna på bakplåtspapper i ca 10 minuter på 175 grader.
  6. Pensla fingrarna med lite kakao.
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0