Kladdkaka med chokladkräm toppad med wienernougat
Maxad kladdkaka för chokladentusiasten!
Kladdkaka med chokladkräm toppad med wienernougat
- 200 g mjölkfritt margarin
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 0,5 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
Chokladkräm
- 75 g mjölkfritt margarin
- 0,5 dl socker
- 0,5 dl ljus sirap
- 1 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl planti creamy cooking
Garnering: Fazer Wienrnougat
Gör så här:
- Smält margarinet.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Tillsätt kakao, vaniljsocker, mjöl och det smälta margarinet. Rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter.
- Grädda på 200 grader, ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna.
- Gör chokladkrämen. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt blandningen småputtra i ca 5 minuter under viss omrörning.
- Häll krämen över kakan och garnera med wienernougat. Ställ i frysen ca 1 h. Ta fram en kort stund innan servering. Går givetvis bra i kylskåp men behöver då stå ett par timmar innan servering.
URL: http://starsinlife.blogg.se/
Åhh så läckert det ser ut:)) mums!