Kladdkaka med chokladkräm toppad med wienernougat

Maxad kladdkaka för chokladentusiasten!
Kladdkaka med chokladkräm toppad med wienernougat
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 0,5 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
Chokladkräm
  • 75 g mjölkfritt margarin
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1,5 dl planti creamy cooking
Garnering: Fazer Wienrnougat
 
Gör så här:
  1. Smält margarinet.
  2. Vispa ägg och socker poröst.
  3. Tillsätt kakao, vaniljsocker, mjöl och det smälta margarinet. Rör till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter.
  5. Grädda på 200 grader, ca 20-25 minuter. Kakan ska vara lös i mitten. Låt svalna.
  6. Gör chokladkrämen. Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Låt blandningen småputtra i ca 5 minuter under viss omrörning.
  7. Häll krämen över kakan och garnera med wienernougat. Ställ i frysen ca 1 h. Ta fram en kort stund innan servering. Går givetvis bra i kylskåp men behöver då stå ett par timmar innan servering.
 
 
starsinlife.blogg.se
2015-11-06 @ 22:58:34
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Åhh så läckert det ser ut:)) mums!

Beatrice Jakobsson - Fotograf
2015-11-06 @ 23:38:07
URL: http://beattriicee.blogg.se/

ser gott ut! :)

Mirre
2015-11-13 @ 10:00:05
URL: http://nouw.com/sweetwords

men vad gooooott

Alice Larsdotter
2015-11-22 @ 10:57:58
URL: http://alicelarsdotter.blogg.se

Men visst är de!!
åh vad gott!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0