Drömrulltårta med mockakräm

Snabb, enkel och god. Dessutom även glutenfri.
Drömrulltårta med mockakräm
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl potatismjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver

Mockakräm

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 1,5 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk espresso kaffe
  • Rivet skal från ½ ekologisk citron

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Rör ihop potatismjöl, kakao och bakpulver. Rör ner i äggblandningen.
  3. Bred ut smeten på en bakpappersklädd långpanna.
  4. Grädda i 5 minuter på 250 grader. Den gräddas snabbt så håll koll.
  5. Stjälp upp kakan på sockrat bakplåtspapper, ta bort det andra pappret. Låt svalna.
  6. Gör mockakrämen. Vispa ihop alla ingredienser till en slät kräm.
  7. Bred krämen på kakan och rulla ihop. Garnera efter tycke och smak.

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0