Chokladmousse med brända mandlar

Brända mandlar tillsammans med len chokladmousse. Pricken över i:et när den serveras i en chokladskål.
 
Chokladmousse med brända mandlar ca 8 st

Chokladskål

  • 200 g mjölkfri choklad
  • ballonger

Chokladmousse

  • Klicka HÄR (receptet kommer då längst ner på sidan)
Brända mandlar
  • 100 g mandlar
  • 0,75 dl socker
  • 3 msk vatten
Gör så här:
  1. Smält chokladen över vattenbad. Blås upp ca 8 ballonger lite grann. Låt chokladen svalna något. Doppa toppen av ballongen i chokladen. Ställ ballongen med chokladen uppåt i ett glas, låt svalna lite. Innan chokladen stelnat helt ställ ballongen med chokladen neråt på ett bakplåtspapper. När chokladen stelnat helt, sätt en tejpbit på ballongen och stick ett hål. Ta bort ballongen. Nu är chokladskålarna färdiga.

 

  1. Gör moussen. Recept och beskrivning genom att klicka på länken ovan.
  2. Rosta mandlar i en stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt de rostade mandlarna och koka tills det sockar sig, ca 3 minuter. Häll upp mandlarna på ett bakplåtpapper, låt svalna och grovhacka de se sedan.
  3. Skeda upp moussen i chokladskålarna, strö hackade mandlar över.
 
 

 

 

hundragramkarlek.blogg.se
2015-07-03 @ 13:51:54
URL: http://hundragramkarlek.blogg.se/

Lät supergott! Och rolig idé med dom ätbara skålarna :)

hundragramkarlek.blogg.se
2015-07-03 @ 13:51:55
URL: http://hundragramkarlek.blogg.se/

Lät supergott! Och rolig idé med dom ätbara skålarna :)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0