Wienernougat pannacotta
Har länge velat testa och göra en mjölkfri pannacotta. Det viktigaste som med alla mina bakverk är att det ska vara en pannacotta som också ska tilltala icke mjölkallergiker. Vi är bara en mjölkallergiker i familjen och jag vill inte göra två olika. Denna pannacotta blev riktig god. Len och mjuk nougatsmak.
Wienernougat pannacotta
- 5 dl alpro soya grädde
- 2 msk socker
- 2 st gelatinblad
- 150 g Fazer wienernougat (kan innehålla spår av mjölk)
Garnering
- 4 dl hallon
- 1 dl florsocker
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen.
- Häll soyagrädde och socker i en kastrull. Sjud på svag värme i ca 3- 5 minuter.
- Ta från värmen och tillsätt wienernougat. Blanda.
- Låt svalna något, lägg därefter i gelatinbladen. Blanda väl.
- Häll upp i formar och ställ kallt i minst 3 timmar.
- Innan servering mixa hallon och florsocker. Häll över pannacottan och servera.