Heavenly chocolate cake
Chokladälskarens favorit! Snabb, enkel och så god.
Heavenly chocolate cake
- 200 g mjölkfritt margarin
- 4 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 4 dl socker
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
Glasyr
- 2 dl planti creamy dessert (havregrädde)
- 1 dl ljus sirap
- 150 g mjölkfri choklad
- 1 msk vaniljsocker
Garnering
- Nötter, minimarshmallow, skittles. Bara fantasin som sätter gränser:)
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner alla torra ingredienser i äggsmeten, tillsätt därefter det smälta margarinet.
- Häll smeten i en smord form ca 26 cm i diameter. Grädda på 175 grader ca 30 minuter. Kakan ska vara något lös i mitten. Låt svalna.
- Gör glasyren. Koka upp havregrädden och sirap. Ta från spisen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Blanda väl. Låt svalna.
- Bred glasyren över tårtan och garnera därefter. Värt att notera, skittles blir hårda om tårtan sedan ställs i kylskåpet. För mjukare variant använd hackad wiernouagat istället.
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Mums!