Heavenly chocolate cake

Chokladälskarens favorit! Snabb, enkel och så god.
Heavenly chocolate cake 
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 4 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 dl socker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
Glasyr
  • 2 dl planti creamy dessert (havregrädde)
  • 1 dl ljus sirap
  • 150 g mjölkfri choklad
  • 1 msk vaniljsocker
Garnering
  • Nötter, minimarshmallow, skittles. Bara fantasin som sätter gränser:)
Gör så här:
  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner alla torra ingredienser i äggsmeten, tillsätt därefter det smälta margarinet.
  3. Häll smeten i en smord form ca 26 cm i diameter. Grädda på 175 grader ca 30 minuter. Kakan ska vara något lös i mitten. Låt svalna.
  4. Gör glasyren. Koka upp havregrädden och sirap. Ta från spisen och tillsätt choklad och vaniljsocker. Blanda väl. Låt svalna.
  5. Bred glasyren över tårtan och garnera därefter. Värt att notera, skittles blir hårda om tårtan sedan ställs i kylskåpet. För mjukare variant använd hackad wiernouagat istället.
 
 
 
ɑ n n i k ɑ
2015-06-13 @ 11:34:37
URL: http://blogofphoto.webblogg.se

Mums!

starsinlife.blogg.se
2015-06-13 @ 15:29:14
URL: http://starsinlife.blogg.se/

Åh den såg god ut!@

Vanessa andersson
2015-06-14 @ 13:13:28
URL: http://vanessaandersson.se

denna måste ju jag bara pröva!! så smarrigt det såg ut :)

Svar: Ja den är riktigt god:)
Anna

Beatrice Jakobsson - Fotograf
2015-06-16 @ 23:52:15
URL: http://beattriicee.blogg.se/

Mums, vad gott! :D

Frida
2015-07-23 @ 00:03:52
URL: http://gjordavsocker.blogg.se

Oj måste testa denna!!!!!!




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

mjolkfriabakverk.blogg.se

Jag bakar mjölkfritt, dvs utan både laktos och mjölkprotein. Det viktigaste för mig är att det ska vara bakverk som alla kan njuta av med eller utan en mjölkallergi. Visst går det att baka goda och tilltalande mjölkfria bakverk. Välkommen till min blogg!

RSS 2.0