Erics tårta
Hipp hipp hurra för lillkillen som blir 10 år idag ♥
Choklad och maräng är favorit i övrigt har jag fått fria händer. Resultatet blev en tårta med kladdkakebotten innehållande pecan toppad med ett lager len chokladmousse och garnerad med chokladmaränger. Gott, javisst!
Erics tårta
Botten
- 100 g mjölkfritt margarin
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 3 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1 dl vetemjöl
- 70 g grovhackad pecan nötter
Chokladmousse
- 200 g mjölkfri choklad
- 2 äggulor
- 1 msk socker
- 3 dl alpro soyagrädde
Maränger
- 3 äggvitor
- 2 dl socker
- 30 g mjölkfri choklad
Gör så här:
- Gör kladdkakebotten. Smält margarinet i en kastrull ta från värmen.
- Vispa ägg och socker poröst och tillsätt margarinblandningen.
- Rör ner övriga ingredienser.
- Häll smeten i en smord och bröad springform 29 cm i diameter. Grädda på 175 grader ca 15 minuter. Låt svalna.
- Gör chokladmoussen. Vispa soyagrädden hårt.
- Smält chokladen över varmt vattenbad
- Vispa äggulor och socker poröst. Rör därefter i den smälta chokladen. Blanda väl.
- Vispa ihop soyagrädden med chokladblandningen.
- Bred chokladmoussen över kladkakebotten. Ställ svalt.
- Gör marängerna. Vispa äggvitor och socker i en skål. Sätt den över en kastrull med sjudande vatten och vispa i ca 10 minuter. Ta från värmen och vispa marängen sval och tjock. Smält chokladen över varmt vattenbad och ringla därefter chokladen över marängen. Spritsa eller klicka ut önskad form på en plåt med bakplåtpapper. Grädda på 125 grader ca 60 minuter. Garnera på tårtan.
URL: http://beattriicee.blogg.se/
Wow, vad snygg! :)