Choklad & cashewbrownie
För chokladälskaren, det är en mäktig brownie! Gjorde denna i stora muffinsformar, men det går givetvis bra att göra i en form och skära i små rutor. Fick ut 9 stora brownies i mufffinsformar.
Choklad & cashewbrownie
- 100 g mjölkfritt margarin
- 1,5 msk kakao
- 80 g grovhackade ekologiska naturella cashewnötter
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1,5 dl vetemjöl
Glasyr
- 100 g mjölkfri choklad
- 1 dl planti creamy cooking
- 1 msk honung
- 25 g mjölkfritt margarin
Gör så här:
- Smält margarinet i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt övriga ingredienser. Rör om. Häll smeten i muffinsformar, alt i en bakpappersklädd form. Jag använder alltid en muffinsform som jag ställer mina muffinsformar i.
- Grädda på 175 grader, ca 15 minuter. Låt svalna.
- Gör glasyren. Smält choklad och havregrädde i en kastrull under ständig omrörning. Ta från värmen och tillsätt honung och margarin. Rör till en slät smet.
- Häll glasyren över kakan och ställ kallt minst 1 h innan servering.
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Mums :D