Kladdig crisptårta
Familjen har en förkärlek till choklad desto kladdigare desto bättre:) Mycket god är den i alla fall
Kladdig crisptårta
- 200 g mjölkfritt margarin
- 4 ägg
- 4 dl socker
- 5 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
Crisptäcke
- 2,5 dl Alpro soya grädde
- 100 g mjölkfri choklad
- 2 msk sirap
- 3-4 dl kelloggs rice krispies
Gör så här:
- Smält margarinet.
- Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner resten av ingredienserna.
- Häll smeten i en bröad springform ca 28 cm i diameter. Jag använder nästan alltid kokos istället för ströbröd. Ger en mycket godare smak.
- Grädda i 15 minuter på 175 grader. Kakan ska vara ordentlig lös i mitten.
- Låt svalna.
- Gör crisptäcket. Smält hackad choklad och soyagrädde i en kastrull. Tillsätt sirapen och sjud i 5 minuter. Låt chokladblandningen svalna ordentligt. Rör därefter ner rice krispies. Viktigt att chokladblandningen är sval annars blir rice krispies sega av värmen.
- Ställ in i kylen innan servering. Går utmärkt att frysa.